Schuldsaldoverzekering

De goedkoopste schuldsaldoverzekering in de wacht slepen? Drie gouden tips!

Een woning kopen, bouwen of verbouwen is zelden een goedkope aangelegenheid. Gelukkig staat de langetermijnrente vandaag historisch laag en kan je dus tegen bijzonder interessante voorwaarden lenen. Maar er is meer. Dankzij de competitieve verzekeringsmarkt maak je ook aanspraak op een erg voordelige schuldsaldoverzekering. Ontdek hier wat je moet doen om de goedkoopste schuldsaldoverzekering aan de haak te slaan!

 

1. Durf de markt op te gaan

Net een hypothecaire lening afgesloten bij de bank? Dan is de kans groot dat je contactpersoon erop zal aandringen om bij dezelfde bankinstelling een schuldsaldoverzekering af te sluiten. Nochtans is dat wettelijk niet verplicht. Je hebt perfect het recht om met een andere verzekeraar in zee te gaan die je een goedkoper alternatief aanbiedt. Vaak ben je door de switch te maken goedkoper af!

2. Vergelijken is een must

De goedkoopste schuldsaldoverzekering kom je alleen op het spoor als je grondig gaat vergelijken. Moeilijk is dat gelukkig niet. Ofwel maak je gebruik van objectieve vergelijkingssites zoals mefirst of Immoweb (onder ‘Verzeker uw hypothecair krediet’ in de zoekertjes), waar je de aanbiedingen van verschillende schuldsaldoverzekeraars kunt oplijsten in één overzichtelijk geheel. Ofwel ga je naar de websites van de verzekeraars zelf en voer je daar een gedetailleerde simulatie uit.

Tip: bij BNP Paribas Cardif kan je een online schuldsaldoverzekering betrouwbaar én vliegensvlug simuleren.

3. De goedkoopste schuldsaldoverzekering is ook fiscaal voordelig

De startprijs van je schuldsaldoverzekering is één, de fiscale voordeligheid is twee. Om zeker te zijn dat je schuldsaldoverzekering de goedkoopste oplossing is, moet je kijken naar het totaalplaatje, inclusief de fiscale gevolgen. Voor de ene persoon is het interessant om de premies van de schuldsaldoverzekering in te brengen, voor de andere niet. Meer weten? Lees dan zeker ons blogartikel over fiscale aftrekbaarheid.

Graag een oplossing op maat? Neem gerust contact op voor meer info. Wij staan voor je klaar!

ARTIKEL DELEN