Schuldsaldoverzekering raadgeving bij BNP Paribas CARDIF

Verminder de kosten van je hypothecaire lening dankzij je schuldsaldoverzekering !

Om jouw woning te kopen heb je een hypotheekkrediet afgesloten. Met de schuldsaldoverzekering kan je het kapitaal dat je nog aan de bank bent verschuldigd volledig of gedeeltelijk dekken in geval van overlijden. Zo moeten je naasten geen bijkomende financiële lasten dragen in die moeilijke momenten.

Denk aan de totale kosten!

De banken stellen de kredietnemer stelselmatig voor samen met het hypotheekkrediet een schuldsaldoverzekering aan te gaan bij een zogenaamde partnermaatschappij. Gewoonlijk is dit een voorwaarde om een voorkeurtarief op het krediet te genieten. Wist je echter dat het meestal voordeliger is van jouw schuldsaldoverzekering af te sluiten bij een externe verzekeraar in plaats van bij de bank die het krediet verstrekt? Vergeet dus niet de totale kosten van je financiering te berekenen ! (rentevoet van het krediet en kosten van de schuldsaldoverzekering)

Nog een tip: wanneer jullie met twee een krediet aangaan, kunnen jullie een kredietnemer voor 100% verzekeren bij de verzekeringsmaatschappij die jullie bank voorstelt en de tweede kredietnemer bij een andere verzekeraar zoals BNP Paribas Cardif.
Op deze manier combineren jullie een interessante rentevoet en een concurrentiële schuldsaldoverzekering.

Ontdek ons gratis diensten inbegrepen in uw Hypo Protect contract