Cardif Tweede Medisch Advies

Dankzij een exclusief partnerschap met MediGuide biedt BNP Paribas Cardif u vanaf 27 maart 2019 bij uw Hypo Protect contract de service « tweede medisch advies » aan bij de diagnose van een ernstige ziekte.

Afbeelding op Tweede Medisch Advies

Wat is een « tweede medisch advies » ?

Het tweede medisch advies wordt vanop afstand uitgevoerd door medische specialisten over de hele wereld, die zich baseren op de diagnostiek van uw behandelend arts.

Wie kan gebruik maken

van het « tweede medisch advies » ?

  • Klanten met een Hypo Protect contract onderschreven vanaf 27 maart 2019.
  • Klanten met een diagnose van een ernstige* ziekte.


Hoe te werk gaan ?

De verschillende stappen


Afbeelding op tweede medisch advies - Diagnose
Image of step green 1

Diagnose


U hebt de diagnose van een ernstige ziekte gekregen (kanker, Parkinson, ...)

Afbeelding op tweede medisch advies - Bellen
Image of step green 2

Bellen


U belt de klantendienst van MediGuide op het gratis nummer 0800 711 32 om de service « tweede medisch advies » te activeren

Afbeelding op tweede medisch advies - Dossier
Image of step green 3

Dossier


U vult vanop afstand een toelatingsformulier in voor het delen van uw gegevens en medisch dossier met MediGuide. Samen met uw behandelend arts bereidt u een medisch dossier voor en bezorgt u dat aan MediGuide.

Afbeelding op tweede medisch advies - Centra
Image of step green 4

Centra


MediGuide selecteert 3 medische centra waar uw dossier bestudeerd kan worden en deelt deze vervolgens mee aan u en aan uw behandelend arts.

Afbeelding op tweede medisch advies - Kiezen
Image of step green 5

Kiezen


U en uw behandelend arts kiezen uit de 3 voorgestelde centra het centrum dat verantwoordelijk zal zijn voor het geven van het tweede medisch advies.

Afbeelding op tweede medisch advies - 10 dagen
Image of step green 6

10 dagen


U en uw behandelend arts ontvangen binnen de 10 werkdagen, in uw eigen taal, een schriftelijke evaluatie van de initiële diagnose evenals een voorstel tot behandeling.*Wat zijn ernstige ziekten ?


Kanker, leukemie, ziekte van Parkinson, ziekte van Hodgkin, ziekte van Pompe, ziekte van Crohn, ziekte van Alzheimer, AIDS, diabetes, tuberculose, multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, cerebro-spinale meningitis, poliomyelitis, progressieve spierdystrofie, encephalitis, tetanus, virale hepatitis, malaria, vlektyfus, tyfus, paratyfus, difterie, cholera, miltvuur, mucoviscidose, nierdialyse, brucellose, de ziekte van Creutzfeldt-Jacob en ebola...


Deze lijst is niet volledig, voor bijkomende informatie kan u terecht bij MediGuide op 0800 711 32.Afbeelding op tweede medisch advies - Wat is de prijs van deze dienst ?

Wat is de prijs van deze dienst ?Cardif wil het allerbeste voor zijn klanten. Daarom is de service « tweede medisch advies » vanaf 27 maart 2019 gratis inbegrepen in uw Hypo Protect contract.

Beveiliging van je persoonlijke gegevens ?  • Alle gesprekken en correspondentie tussen u en MediGuide zijn strikt betrouwbaar. MediGuide voldoet aan alle wetten met betrekking tot: databescherming, het overhandigen van betrouwbare informatie en medische dossiers.
  • BNP Paribas Cardif komt niet tussen in de procedure van het « tweede medische advies » en heeft bij gevolg noch toegang tot de medische dossiers, noch tot de tweede medische advies.
Afbeelding op tweede medisch advies - Beveiliging van je persoonlijke gegevens ?
Afbeelding op tweede medisch advies - Wie is onze partner MediGuide ?

Wie is onze partner MediGuide ?MediGuide werd in 1999 opgericht in de Verenigde Staten en wordt beschouwd als de wereldwijde marktleider in tweede medische adviezen. Deze partner biedt u de beste oplossingen aan en biedt toegang tot de beste medische centra over de hele wereld.

Meer informatie ?De klantendienst van MediGuide is beschikbaar van Maandag tot en met Vrijdag tussen 9u en 20u op het gratis nummer 0800/711.32Afbeelding op tweede medisch advies - Meer informatie ?